Queensland Gas: Υπέρ της προσφοράς για εξαγορά από την AGL οι μέτοχοι

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 07:58

ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ οι μέτοχοι της Queensland Gas Co. την αγορά μεριδίου από την εταιρεία παραγωγής γαιάνθρακα και αερίου της Αυστραλίας AGL Energy Ltd. προς 324 εκατ. δολ. Αυστραλίας (254 εκατ. δολ. ΗΠΑ), απωθώντας την ανταγωνιστική προσφορά από το σκέλος Societe Generale Asset Management .

Η πρόταση της AGL, που περιλαμβάνει 20ετές συμβόλαιο για την αγορά καυσίμων από την εταιρεία που εδρεύει στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, είχε τη στήριξη του 75% και πλέον των μετόχων, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Queensland Gas, Richard Cottee. Η συμφωνία, εξασφαλίζει αγορά για την παραγωγή της εταιρείας και της παρέχει κεφάλαια για επέκταση, είπε ο ίδιος.

Ο ανταγωνισμός για τις εταιρείες αερίου και ηλεκτρικής ενεργείας στην Κουϊνσλαντ έγινε έντονος μετά την ετήσια αύξηση 3,5% της ζήτησης για ενέργεια, τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία της Αυστραλίας. Ψηφίζοντας υπέρ της προσφοράς της AGL, οι μέτοχοι της Queensland Gas απέρριψαν ανταγωνιστική προσφορά εξαγοράς ύψους 812 εκατ. δολ. Αυστραλίας, από το σκέλος TCW Group Inc. της Societe Generale. Αλλη προσφορά από την Santos Ltd. για εξαγορά, απαγορεύθηκε από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της χώρας, αυτήν την εβδομάδα.

Οι μετοχές της Queensland Gas υποχώρησαν έως 8 σεντς, ποσοστό 5,2%, φθάνοντας στο 1,455 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και στις 3:23 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, διαπραγματεύθηκαν στο 1,48 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της AGL, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενεργείας της αερίου της Αυστραλίας, με έδρα το Σύδνεϋ, υποχώρησαν έως 28 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 15,40 δολ. Αυστραλίας η μία. Την ίδια ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 15,49 δολ. Αυστραλίας η μία.

Νωρίτερα σήμερα η AGL αύξησε την τιμή προσφοράς της για μερίδιο 27,5% στην Queensland Gas κατά 11%, στο 1,60 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή από 1,44 δολ. Αυστραλίας. Στις 27 Φεβρουαρίου η TCW προσέφερε ποσόν 1,15 δολ. Αυστραλίας σε μετρητά κει μετοχές για ολόκληρη την εταιρεία.

Σύμβουλος της Queensland Gas ήταν η JPMorgan Chase & Co. και η ABN Morgans, ενώ τον ρόλο του συμβούλου για την AGL ανέλαβε η UBS AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα