Χρηματιστήριο Τόκιο: Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του 2007

Εβδομαδιαίες απώλειες 5,3% o Nikkei
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 09:50

ΝΕΑ σημαντική πτώση σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο οποίος απώλεσε και τα τελευταία εναπομείναντα κέρδη του για το 2007.

Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 17.217,93 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 16 Ιανουαρίου, σημειώνοντας πτώση κατά 1,35%.

Σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 5,3%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.721,59 μονάδες μειωμένος κατά 1,06%.

Νέες πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών επηρεαζόμενες αρνητικά από την άνοδο του γιεν σε υψηλά 11 εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Στον αντίποδα, ανάκαμψη σημείωσαν οι μετοχές των χαλυβουργιών στον απόηχο της είδησης ότι η Nippon Steel και η JFE Holdings, οι δύο μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες του κλάδου, αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους σε ό,τι αφορά τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Ώθηση στη μετοχή της Nippon Steel έδωσε και η αναβάθμισή της από την Deutsche Bank.

«Οι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί για κάποιο διάστημα ακόμη ύστερα από το διπλό πλήγμα που επέφεραν στις αγορές το μίνι κραχ στην Κίνα και η προειδοποίηση του Γκρίνσπαν», δήλωσε στο Reuters ο Kenji Kobata της Ace Securities.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Fed προέβη αυτή την εβδομάδα στην εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να οδηγηθεί σε ύφεση στο τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα