Ρουμανία: Μέσω EFG Eurolife στις ασφάλειες η EFG Eurobank

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 09:52

Η εταιρεία EFG Eurolife, η οποία αποτελεί τον «ασφαλιστικό βραχίονα» του ομίλου EFG Eurobank (που ελέγχει την τράπεζα Bancpost) είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στη ρουμανική ασφαλιστική αγορά τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς εξασφάλισε τις προβλεπόμενες για το σκοπό αυτό άδειες και εγκρίσεις από την Επιτροπή Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε τη σύσταση δύο ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου, η μία εκ των οποίων θα δραστηριοποιηθεί στον κλάδο των ασφαλειών ζωής και η άλλη στον κλάδο των γενικών ασφαλειών. Ο κλάδος των ασφαλειών ήταν ο μοναδικός του χρηματοοικονομικού τομέα της Ρουμανίας στον οποίο ο όμιλος EFG Eurobank δεν είχε παρουσία, καθώς στους υπόλοιπους κλάδους αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα μέσω έξι εταιρειών: EFG Retail Services, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing και EFG Eurobank Property Services.

Παράλληλα, το κέντρο της επιχειρηματικής παρουσίας του ομίλου στη χώρα, η τράπεζα Bancpost, επικεντρώνει την προσοχή της στην περαιτέρω ενίσχυση των δομών της σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του δικτύου υποκαταστημάτων και την αξιοποίηση εναλλακτικών «καναλιών» προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της. Υπενθυμίζεται πως από το Φεβρουάριο νέος γενικός διευθυντής της Bancpost είναι η κα Manuela Plapcianu, πρώην αντιπρόεδρος της τράπεζας HVB Tiriac Bank.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα