Ανάκληση μπαταριών για υπολογιστές Lenovo ThinkPad

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 12:19
UPD:12:20

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες εννέα κυψελών λιθίου, μακράς διαρκείας, ανακαλούν η εταιρεία Lenovo, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου.

Η εθελοντική ανάκληση αφορά παγκοσμίως περίπου 250.000 τεμάχια Στην Ελλάδα ο αριθμός των μπαταριών που υπόκεινται στην ανάκληση ανέρχεται σε 45 τεμάχια.

Οι εν λόγω μπαταρίες πωλήθηκαν ή τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Lenovo, τύπου ThinkPad, κατά την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Φεβρουαρίου 2007. Σύμφωνα με την εταιρεία Lenovo, οι φορητοί υπολογιστές που περιλαμβάνουν τις ανακαλούμενες μπαταρίες είναι δυνατό να υπερθερμανθούν, με ενδεχόμενο κίνδυνο ασφαλείας των χρηστών σε περίπτωση κατά την οποία η μπαταρία υποστεί έντονο εξωτερικό κτύπημα.

Η Lenovo πούλησε τις εν λόγω μπαταρίες με νέους φορητούς υπολογιστές ή ως προαιρετικό εξοπλισμό ή σε αντικατάσταση μπαταρίας αναφορικά με τα μοντέλα:

• Σειρά R60 και R60e

• Σειρά Τ60 και Τ60p

• Σειρά Ζ60m, Z61e, Ζ61m και Ζ61p

Τα ανωτέρω μοντέλα έχουν αποσταλεί με μπαταρίες 9 κυψελών κανονικής ή μακράς διαρκείας. Η ανάκληση αφορά μόνο σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες μπαταρίες μακράς διαρκείας 9 κυψελών, με τον αριθμό ανταλλακτικού FRU P/N 92P1131.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία Lenovo συστήνουν στους καταναλωτές που έχουν το συγκεκριμένο μοντέλο υπολογιστή να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες τους έως ότου ελέγξουν τον κωδικό της μπαταρίας από τη συγκεκριμένη παρτίδα παραγωγής και αν χρειαστεί να τις αντικαταστήσουν με νέες ασφαλείς μπαταρίες, τις οποίες η Lenovo θα προσφέρει δωρεάν στους πελάτες της. Οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια αφού αφαιρεθεί η μπαταρία και συνδεθούν μέσω του μετασχηματιστή AC στο ρεύμα.

Η εταιρεία Lenovo πληροφόρησε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ότι έχει ήδη ενημερώσει το σύνολο του δικτύου διανομέων και μεταπωλητών στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των κατόχων των επηρεαζόμενων Η/Υ.

Περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να αντλήσουν από το site: www.lenovo.com/batteryprogram και σε περίπτωση που υπάρχουν πρόσθετες ερωτήσεις, να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής υποστήριξης στη Ελλάδα http://www.lenovo-technology.gr/support/support.php .

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνηση μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Lenovo Ελλάδας και Κύπρου (213-0087.200).

Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα ανάκλησης συμμετέχουν μόνο οι μπαταρίες και όχι ολόκληροι οι φορητοί υπολογιστές.

Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα ανάκλησης συμμετέχουν μόνο οι μπαταρίες και όχι ολόκληροι οι φορητοί υπολογιστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα