Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 10:20
UPD:10:46

Fortius Finance: «Όταν ο ΓΔ καταγράφει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες, της τάξεως του -8,5%, μεταξύ των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών αγορών, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το κλίμα που επικρατεί είναι απογοητευτικό.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω των απωλειών της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής και των σημαντικών απωλειών των ασιατικών χρηματιστηρίων σήμερα το πρωί. Από τεχνικής απόψεως, μετά τη στήριξη των 4.334 μονάδων βρίσκεται αυτή των 4.200 μονάδων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Proton Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να ανοίξει χαμηλότερα, επηρεαζόμενη από την αρνητική ψυχολογία που προέρχεται από το εξωτερικό».

Praxis International: «Το γεγονός ότι το κλίμα στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές εξακολουθεί να παραμένει αρνητικό θεωρούμε ότι θα ασκήσει αρνητική επίδραση στην εγχώρια αγορά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Aspis Securities: «Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η τάση για ρευστοποιήσεις στις διεθνείς αγορές. Τη νευρικότητα επιτείνει και η ενίσχυση του γιεν, που κάνει λιγότερο ελκυστική την άντληση κεφαλαίων σε αυτό το νόμισμα με τα χαμηλά επιτόκια και την επένδυσή τους σε χρεόγραφα με υψηλότερη απόδοση (carry trade).

Στην εγχώρια αγορά οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης έμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες την Παρασκευή, ενώ ενισχύθηκαν οι μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς οι αγορές της ¶πω Ανατολής συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Ανάλογη θεωρούμε ότι θα είναι η εικόνα και στην εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Μεγάλες απώλειες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους σε εβδομαδιαία βάση που ανήλθαν σε 8,47%. Η βίαια διόρθωση και το mini sell-off που ξεκίνησε από την αγορά της Κίνας και εξαπλώθηκε με τη μορφή ντόμινο σε όλες τις αγορές ώθησε τη Σοφοκλέους σε επίπεδα που είχε να δει από το τέλος του προηγούμενου έτους χάνοντας ουσιαστικά όλα τα κέρδη του 2007. Την Παρασκευή η Σοφοκλέους έκλεισε με οριακά κέρδη 0,14% αντιδρώντας τεχνικά περισσότερο... Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα ευθυγραμμιστεί με το άνοιγμα και την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα