ΣΥΝ: Διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων μακριά από το χρηματιστηριακό τζόγο

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 18:53

Η επιδίωξη της κυβέρνησης -που δεν διαψεύστηκε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Απασχόλησης- να αυξήσει το ποσοστό των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, που θα μπορεί να αξιοποιείται μέσω Χρηματιστηρίου, εάν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει νέο έγκλημα σε βάρος της περιουσίας και του μέλλοντος των ασφαλιστικών οργανισμών». Αυτό τόνισε ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, κατά την παράδοση σ’ αυτόν του πορίσματος για την αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών, και πρόσθεσε:

«Το πρόσφατο χρηματιστηριακό σκάνδαλο στο Επικουρικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και πολλά προηγούμενα σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία επιβεβαιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες στην περιουσία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από την επιμονή της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, να τη διαχειρίζονται με ανεξέλεγκτο και αδιαφανή τρόπο μέσω στενών κομματικών φίλων και διαπλεκόμενων κερδοσκοπικών συμφερόντων, με προτεραιότητα μάλιστα στο ρίσκο του χρηματιστηριακού τζόγου».

Ο ΣΥΝ ζητεί πραγματική έρευνα και αυστηρό καταλογισμό ευθυνών για την «αξιοποίηση» καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Για να διαπιστωθεί πως και πόση περιουσία των ασφαλισμένων χάθηκε μέσα από αδιαφανείς, παράνομες και μαφιόζικες διαδικασίες εντός ή εκτός χρηματιστηρίου.

Οπως είπε ο κ. Στρατούλης, ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η διαχείριση των αποθεματικών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να γίνεται από την ίδια με αποκλειστικό κριτήριο την εγγυημένη και ασφαλή απόδοσή τους μακριά και ενάντια στις πρακτικές της αδιαφάνειας, της κερδοσκοπίας και του χρηματιστηριακού τζόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα