Σουφλιάς: Δημοπρατήσαμε έργα συνολικού ύψους άνω των 16 δισ. €

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 18:54

«Συμπληρώνουμε αυτές τις μέρες 3 χρόνια στην κυβέρνηση, 3 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ... Eμείς μόνο έργα έχουμε να επιδείξουμε. Κι ας προσπαθούν συστηματικά κάποιοι, με προφανή ψεύδη, να το αμφισβητήσουν», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, κάνοντας απολογισμό του έργου του.

«Μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε έργα συνολικού ύψους άνω των 16 δισ. €. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην ιστορία της χώρας... Με τα έργα αυτά, τριπλασιάζονται οι Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, αναβαθμίζεται ριζικά το υπόλοιπο Εθνικό Οδικό μας δίκτυο, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Εργαστήκαμε συστηματικά για να κλείσουμε όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες για το περιβάλλον που παραλάβαμε.

Μόνο μέσα σε τρία χρόνια ενσωματώσαμε στο εθνικό μας δίκαιο 25 κοινοτικές οδηγίες για το περιβάλλον πολλές από τις οποίες έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί από το 2002. Κλείνουμε την μία μετά την άλλη, όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που είχε η Ελλάδα για το περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση : παραλάβαμε 52 εκκρεμείς υποθέσεις τις έχουμε περιορίσει σε 28 και μέσα στο 2007 θα τις μειώσουμε πολύ περισσότερο. Από αυτές τις 28 μόνο για τις 6 υπάρχει πρώτη καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) και οι 6 αυτές καταδίκες αφορούν σε παλιές υποθέσεις, της περιόδου έως και το 2003.

Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένες πολιτικές για να πετύχουμε τους στόχους του Πρωτοκόλλου του Κιότο, προωθούμε την ανακύκλωση, την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων και ιδιαίτερα των αποβλήτων.

Ενισχύουμε τις προστατευόμενες περιοχές, εντατικοποιούμε τους ελέγχους και άλλα.

Ολοκληρώνουμε τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας και προωθούμε την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου σε νέες βάσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα