Δ. Κλώνης (Όμιλος Intracom): Παροδική η πίεση των μεγεθών στο εξάμηνο 

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:45
UPD:10:47
Intracom

Παροδική χαρακτηρίζει ο όμιλος Intracom την υποχώρηση στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, λόγω της κατασκευαστικής του δραστηριότητας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις ισχυρές προοπτικές του στο άμεσο μέλλον, ούτε και με τη σταθερά θετική επίδοση της INTRASOFT INTERNATIONAL και της INTRACOM DEFENSE.

O όμιλος ανακοίνωσε πωλήσεις 220 εκατ. ευρώ από 216,6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο πέρυσι, λειτουργική κερδοφορία EBITDA 2,2 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και ζημιές μετά από φόρους 16,1 εκατ. ευρώ από ζημιές 3,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο όμιλος υπέγραψε σημαντικά έργα, με τις νέες συμβάσεις να ανέρχονται σε 490 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης το σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30/6/2021 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 355 εκατ. είναι έργα προς υπογραφή.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: “Τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τη δυναμική των εταιριών του Ομίλου INTRACOM. Εργαζόμαστε συστηματικά διαμορφώνοντας τις συνθήκες που θα εντάξουν τον Όμιλο INTRACOM ανάμεσα στους δυναμικότερους της επόμενης ημέρας. Αν κάτι έχουμε αποδείξει στην μακρόχρονη πορεία μας είναι η ανθεκτικότητα στις αντιξοότητες και η προσαρμοστικότητα στα πιο σύγχρονα επιχειρηματικά δεδομένα”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο του 2021, το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου συνεχίζει να δέχεται πίεση που προέρχεται κυρίως από την επίδραση της πανδημίας στην κατασκευαστική του δραστηριότητα μέσω της INTRAKAT αλλά και από την INTRADEVELOPMENT. Οι καθυστερήσεις στη έναρξη νέων έργων, καθώς και η γενικευμένη αύξηση του κόστους παραγωγής, μεταθέτουν χρονικά την ανάκαμψη των μεγεθών και την ανάκτηση όποιας απώλειας.

Η κερδοφορία του τεχνολογικού τομέα του Ομίλου, μέσω της INTRASOFT INTERNATIONAL και της IDE, απορροφά μέρος της επίδρασης των κατασκευών. Σε συνέχεια αυτών, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώνονται σε 220,0 εκατ. ευρώ έναντι € 216,6 εκατ., το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκε στα 2,2 εκατ. έναντι 12,6 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε ζημιές 14,0 εκατ. έναντι ζημιών 2,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα