Στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΝ ο πρόεδρος της Volkswagen

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 12:51

ΣΧΕΔΙΑ να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της MAN AG, κάνει ο πρόεδρος της Volkswagen AG, Ferdinand Piech, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης επιδιώκει τριμερή συνδυασμό με την σουηδική ανταγωνίστριά της, Scania AB, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η MAN, η τρίτη σε μέγεθος κατασκευάστρια φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης, θα ανακοινώσει σήμερα ότι ο Piech και ο Rupert Stadler, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του σκέλους πολυτελών αυτοκινήτων Audi, της Volkswagen θα είναι υποψήφιοι για τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή ακόμη το διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΝ δεν έχει ψηφίσει για τις παραπάνω υποψηφιότητες.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, αύξησε το μερίδιό της στη ΜΑΝ στο 29,9% από 20%, αποκτώντας πλεονέκτημα στο εγχείρημα συγχώνευσης των σκελών φορτηγών με την ΜΑΝ και τη Scania. Η συνδυασμένη εταιρεία, θα καταστεί η μεγαλύτερη κατασκευάστρια φορτηγών αυτοκινήτων της Ευρώπης, υπερβαίνοντας την DaimlerChrysler AG και την Volvo AB.

Οι μετοχές της MAN σημείωσαν άνοδο έως 83 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας τα 80 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν 0,4% υψηλότερα στις 9:48 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Volkswagen σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 90,92 ευρώ η μία, ενώ οι μετοχές της Scania, σημείωσαν άνοδο 10 σουηδικές κορώνες, ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 516 κορώνες η μία.

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen, Andreas Meurer και της MAN, Andreas Lampersbach, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Σήμερα, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Martin Winterkom, είπε σε συνέντευξή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη, ότι δεν θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα