Sumitomo Metal: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη τη χρήση

Καθώς κινούνται ανοδικά οι τιμές του νικελίου
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 13:05

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψής της για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους κατά 19%, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία μη σιδηρούχων μετάλλων της Ιαπωνίας, Sumitomo Metal Mining Co., την τρίτη αύξηση φέτος, καθώς οι τιμές του νικελίου και του χρυσού έκαναν ράλι, μεγαλύτερο των προσδοκιών.

Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στα 117 δισ. γιέν (1 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, από την πρόβλεψης της 27ης Οκτωβρίου για κέρδη 98 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Την προηγούμενη οικονομική χρήση τα κέρδη της Sumitomo Metal Mining, ήταν 62,8 δισ. γιέν.

Οι τιμές του νικελίου αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 42.200 δολ. ο μετρικός τόνος στο Λονδίνο την 1η Μαρτίου, καθώς η παραγωγή των ορυχείων δεν κατάφερε να καλύψει την αυξημένη ζήτηση την οποία οδήγησε η Κίνα. Ο χρυσός για άμεση παράδοση, διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών τον περασμένο μήνα.

Επίσης οι τιμές του χαλκού ήταν υψηλότερες από ότι αναμενόταν, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε, σύμφωνα με την Sumitomo. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω και την πρόβλεψη για το μέρισμα στο τέλος της χρήσης στα 16 γιέν ανά μετοχή, από 11 γιέν ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Sumitomo Metal Mining, οι οποίες πέρυσι σημείωσαν άνοδο 48%, έκλεισαν σήμερα 160 γιέν υψηλότερα, ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 2.220 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα