Την απόσυρση του ν/σ για τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις ζητεί η ΓΣΕΕ

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 18:52

Τη ριζική διαφωνία της στην εμμονή του υπουργείου Ανάπτυξης για την προώθηση προς ψήφιση του νομοσχεδίου για τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις -παρά τις διαφωνίες όλων των φορέων του Πειραιά (Νομαρχίας, Δήμων, εργαζόμενων στη Ν/Ε ζώνη, της πλειονότητας των εργοδοτικών οργανώσεων) καθώς και της ΟΚΕ- εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία το ν/σ ευνοεί τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, καταργώντας το μητρώο επισκευών, οδηγώντας έτσι σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και της προβληματικότητας εκατοντάδων επιχειρήσεων του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται πως με τον ν/σ εξυπηρετείται μία μικρή ομάδα εφοπλιστών και ορισμένων μεγαλοεπιχειρηματιών - οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο να προωθούνται ρυθμίσεις - ουσιαστικά διαγραφές - βεβαιωμένων ασφαλιστικών οφειλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την απόσυρση του ν/σ και να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα συμφέροντα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα