Adidas: Κέρδη αντί ζημιών το δ' τρίμηνο, από την Reebok

Kαι τα είδη γκολφ στην Ασία
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 11:20
UPD:11:21

ΚΕΡΔΗ, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για τα είδη ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και τον εξοπλισμό γκολφ, TaylorMade στην Ασία, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερηw εταιρείας αθλητικών ειδών της Ευρώπης, Adidas AG.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 13 εκατ. ευρώ (17 εκατ. δολ.) από ζημίες 4 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Ωστόσο, 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν υψηλότερα, στα 18 εκατ. ευρώ. Εως τα τέλη του Δεκεμβρίου οι παραγγελίες της Adidas ήταν 4% χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος, ενώ οι παραγγελίες της Reebok μειώθηκαν 18%.

Η Adidas, που προμηθεύει παίκτες του γκολφ, συμπεριλαμβανομένου και του Ισπανού Σέρτζιο Γκαρσία, αγόρασε την Reebok International Ltd. αντί 3,8 δισ. δολ., για να προλάβει τη Nike Inc., τη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο. Η Adidas που εδρεύει στη Γερμανία, επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις κατά περίπου 10% ετησίως έως το 2009, επεκτείνοντας τη Reebok σε συλλογές υποδημάτων ποδοσφαίρου και αγώνων δρόμου, για να προσελκύσει αγοραστές στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Adidas, υποχώρησαν 85 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 34,57 ευρώ η μία στις 9:05 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Πέρυσι, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν απώλειες 13%, ενώ της Nike σημείωσαν άνοδο 24%.

Το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν 48%, φθάνοντας στα 2,25 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένης της Reebok, σημείωσαν άνοδο 4,8%, φθάνοντας στο 1,59 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του ομίλου Adidas εξαιρουμένης της Reebok για το σύνολο του 2006, σημείωσαν αύξηση 14%, φθάνοντας στα 7,55 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις των αγαθών της Reebok από την 1η Φεβρουαρίου του 2006, έως τα τέλη του προηγούμενου έτους, ήταν 9% χαμηλότερες του 2005, στα 2,47 δισ. ευρώ.

Η Adidas ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη διανομή μερίσματος 42 σεντς ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα