Arnault, Colony Capital: Αγορά του 9,8% της Carrefour

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 11:52

ΜΕΡΙΔΙΟ 9,8% στην Carrefour SA, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, απέκτησε η Groupe Arnault, η εταιρεία του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Bernard Arnault και η Colony Capital.

«Είναι στρατηγική και βιομηχανική επένδυση» ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Bernard Arnault είναι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Οι μετοχές της Carrefour έχουν κινηθεί ανοδικά φέτος, καθώς εικάζεται ότι η οικογένεια Halley, η μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας λιανικής, θα πουλήσει το μερίδιό της. Η γαλλική εφημερίδα «La Tribune» σε χθεσινό δημοσίευμά της ανέφερε ότι η Carrefour ενδέχεται να απομακρύνει τον πρόεδρό της, Luc Vandevelde, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του διοικητικού της συμβουλίου.

Οι μετοχές της Carrefour σημείωσαν άνοδο 1,35 ευρώ, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στα 55,25 ευρώ η μία στις 10 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 39 δισ. ευρώ (51 δισ. δολ.).

Η Arnault και η Colony είπαν ότι αγόρασαν 64 εκατ. μετοχές. Η εκπρόσωπος της Carrefour, Aurelie Launay, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα