Αλογοσκούφης: Ετσι συνδέονται οι μεταρρυθμίσεις του σήμερα με την Ελλάδα του 2020

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 19:00
UPD:19:02

«Η ερώτηση για το πώς συνδέουμε το έργο μας με την Ελλάδα του 2020, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση... Το 2020 δεν είναι μακριά. Οπως δεν ήταν μακριά το 2000 από το 1980. Τα λάθη της δεκαετίας του ’80 υπονόμευσαν την Ελλάδα του 2000. Η απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος είναι μια: Μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης σε εκδήλωση του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας.

«Ως το 2020 θα μεσολαβήσουν κατ’ ελάχιστον 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Θα υπάρξει πιθανότατα εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Πρέπει, λοιπόν, απέναντι στις κοινές προκλήσεις να υπάρξει ένας ελάχιστος βαθμός υπευθυνότητας. Συνεννόησης και συναίνεσης. Μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, αλλά και μεταξύ όλων των κομμάτων. Είναι αδιανόητο, εξαιτίας μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να υπονομεύεται η προσπάθεια που κάνει ολόκληρη η χώρα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι αδιανόητο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μη στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ένα μέρος τους έστω, που προωθούμε... Ως Κυβέρνηση έχουμε θέσει ξεκάθαρους στόχους. Στόχους, η επίτευξη των οποίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα του 2020 να είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2000:

- Επιδιώκουμε δημοσιονομική σταθερότητα, μέσα από ισοσκελισμένους ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς έως το 2012 το αργότερο. Έτσι, θα επιτύχουμε δραστική αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

- Επιδιώκουμε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Ετσι, θα επιτύχουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και περαιτέρω μείωση της ανεργίας καθώς και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

- Επιδιώκουμε ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Εχουμε εντάξει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου και προβλέπονται ενισχύσεις έως και το 60% του συνολικού κόστους επένδυσης. Προχωρούμε σταδιακά σε ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα για την καθαρή ενέργεια και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

- Επιδιώκουμε μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Καλύτερα και περισσότερα κίνητρα για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, ανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλλουν. Λιγότερη γραφειοκρατία. Πιο αντικειμενικές διαδικασίες. Πιο αποτελεσματικές διαδικασίες για τους πολίτες.

- Επιδιώκουμε ως το 2013 την Ψηφιακή Σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς τις νέες τεχνολογίες η Ελλάδα θα είναι πάντοτε ουραγός στις εξελίξεις. Με την Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013 κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα