Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας και των χαλυβουργιών, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν αυτές, επειδή είναι πιο πιθανόν να αυξήσουν τα μερίσματα. Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. και της JFE Holdings Inc. σημείωναν κέρδη.

Οι μετοχές της PetroChina Co. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας, μετά την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Goldman Sachs Group Inc. για την πιστοληπτική ικανότητα τηςToshiba Corp. και της Tokyo Electron Ltd. και την ανακοίνωση της Samsung Electronics Co., ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα εργοστάσια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, που απαρτίζεται πλέον των 1.000 μετοχών, σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 141,03 μονάδες στις 11:59 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας, συμπεριλαμβανομένης της Tokyo Electric, σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, διολίσθησε 0,2% ενώ το Topix σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Οι γενικοί δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, τη Ν. Κορέα, τη Μαλαισία και την Ινδονησία, κινήθηκαν όλοι ανοδικά.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,7% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατοικιών της χώρας, ότι η ενός έτους υποχώρηση της αγοράς θα συνεχιστεί το 2007, σε συνδυασμό με το σχόλιο της Federal Reserve που επικαλέστηκε περιορισμό της ανάπτυξης σε μερικές τοπικές οικονομίες. Ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,3%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), απώλεσε 0,1%.

Ανοδο 1,9% σημείωσαν χθες τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, φθάνοντας στα 61,82 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε το πετρέλαιο από τις 21 Φεβρουαρίου. Πριν από λίγη ώρα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 61,88 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα