Στα υψηλότερα τεσσάρων ημερών το αργό

Καθώς εικάζεται ότι θα αυξηθεί η ζήτηση για βενζίνη
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 07:02

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ημερών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση βενζίνης θα αυξηθεί τη στιγμή που ο πιο ζεστός καιρός ωθεί τους καταναλωτές να αρχίσουν τις εκδρομές με αυτοκίνητο.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα 4,85 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε και οι προμήθειες της βενζίνης μειώθηκαν υπερδιπλάσια των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε 3,3% τον μήνα που έληξε στις 2 Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 61,93 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:11 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές του έχουν σημειώσει άνοδο 3,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,13 δολ., ποσοστό 1,9% για να κλείσει στα 61,82 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Μαρτίου.

Το μπρεντ σημείωσε άνοδο 11 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 62,61 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures του Λονδίνου στις 12:10 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες αργού πετρελαίου την εβδομάδα που πέρασε υποχώρησαν στα 324,2 εκατ. βαρέλια, αφήνοντας τα αποθέματα 5,8% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας. Και οι 15 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, είχαν προβλέψει άνοδο. Οι εισαγωγές αργού υποχώρησαν 6,8%, στα 8,87 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα χαμηλότερα επίπεδα σε 17 μήνες.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν 3,75 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 216,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαρτίου. Η μείωση των αποθεμάτων βενζίνης την περασμένη εβδομάδα ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία και άφησε τις προμήθειες περίπου 4% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενεργείας.

Η ζήτηση για καύσιμα οχημάτων αυξάνεται το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, καθώς όλοι ταξιδεύουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα