Carrefour: Αύξηση κερδών από τις υψηλότερες πωλήσεις

Και τη δημιουργία καταστημάτων στην Ασία
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 10:16

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, μία ημέρα μετά την απομάκρυνση του προέδρου της Luc Vandevelde, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης η Carrefour SA, καθώς η εταιρεία προχώρησε στη μείωση των τιμών πώλησης στη Γαλλία και άνοιξε νέα καταστήματα στην Ασία.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,27 δισ. ευρώ (3 δισ. δολ.) υψηλότερα από το 1,44 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Carrefour, Jose Luis Duran, είπε ότι «η γαλλική αγορά παραμένει δύσκολη μέχρι στιγμής το 2007».

Ο Vandevelde αντικαταστάθηκε χθες από τον Robert Halley, του οποίου η οικογένεια είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Carrefour, μετά τη μείωση της αξίας των μετοχών της εταιρείας από τις εκπτώσεις που έκανε στη Γαλλία. Η επένδυση, τροφοδότησε τις εικοτολογίες ότι η Carrefour ενδέχεται να καταστεί στόχος εξαγοράς.

Η Carrefour, ιδιοκτήτρια πλέον των 12.000 καταστημάτων σε 29 χώρες του κόσμου θα διανείμει στους μετόχους μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή, 3% υψηλότερο από πέρυσι.

Η Colony Capital των ΗΠΑ και ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA και ο πλουσιότερος Γάλλος ανακοίνωσαν χθες ότι απέκτησαν περίπου το 9% της Carrefour.

Οι μετοχές της Carrefour αναρριχήθηκαν στα ψηλότερα επίπεδα από το 2002 αυτήν την εβδομάδα. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 37 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη διαχειρίστρια υπεραγορών στον κόσμο με τουλάχιστον 947 του είδους καταστήματα στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία, όπως αναφέρεται στο Web site της. Η Wal-Mart Stores Inc. των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του Forbes το 2006, ο Arnault κατέχει την έβδομη θέση, με περιουσία πλέον των 21 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα