Aegon: 19% υψηλότερα κέρδη από τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 10:23

ΑΥΞΗΣΗ 19% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ολλανδίας, Αegon NV, καθώς τα κέρδη της στην Αμερική και στη Βρετανία, αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 816 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) από 687 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Χάγη. Κατά μέσον όρο επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της Aegon θα ανήρχοντο στα 574 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Don Shepard, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2006 είπε ότι διαθέτει περίπου 1,5 δισ. ευρώ για εξαγορές, επέκτεινε την εταιρεία μέσω εξαγορών και join-venture σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες, όπως την Ινδία, το Μεξικό και την Ισπανία, ενώ πρόσθεσε προϊόντα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Η Aegon θέλει επίσης να επεκταθεί στον κλάδο ζωής και συντάξεων στην Ιαπωνία.

Οι μετοχές της Aegon σημείωσαν το 2006 άνοδο 7,8% έναντι ανόδου 15% των 29 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.

Η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία είπε τον Δεκέμβριο ότι θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην συνταξιοδοτική αγορά της Ολλανδίας, σε περίπου 30%. Η ING Groep NV, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ολλανδίας, ηγείται σήμερα των προγραμμάτων συνταξιοδότησης στην Ολλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα