ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 28/3 - Ζητά την παραίτηση του προέδρου του ΤΕΑΔΥ

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 15:20

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 28 Μαρτίου με τη στήριξη της ΓΣΕΕ προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ «για τα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά δίκαια των εργαζομένων στο Δημόσιο, ευρύτερα των νέων και του συνόλου των εργαζομένων».

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι η αμοιβή στο δημόσιο στηρίζεται κατά 40% στα επιδόματα, οι βασικοί μισθοί είναι καθηλωμένοι και το σύνολο των αποδοχών προσεγγίζει το 50% στην απόκλιση από το Μ.Ο. της Ευρωζώνης, ενώ οι πολλές ταχύτητες (συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κλπ) με συστηματικό τρόπο επεκτείνονται στο 30% των απασχολούμενων και προωθούν με ταχύτητα τη διάσπαση και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιεί την Παρασκευή 16/3/2007 (και ώρα έναρξης 13.00) και το Σάββατο 17/3/2007 Οργανωτική Συνδιάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκαν και στην υπόθεση του ΤΕΑΔΥ.

«Η παραπλανητική αναφορά των μέχρι τώρα δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης σε απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ και όχι στην ή σε συγκεκριμένες πράξεις συναλλαγών στη χρηματιστηριακή αγορά (όταν μάλιστα είναι σε ευθεία αντίθεση -παραβίαση- της απόφασης του Δ.Σ.), επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές και τις άλλες ευθύνες για ότι έχει συμβεί αλλά και τα τεκταινόμενα των ημερών γύρω από την υπόθεση του ΤΕΑΔΥ... Αντιμετωπίζουμε μαζί και με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το άθλιο περιβάλλον των παιχνιδιών και του τζόγου γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και με τα ομόλογα του Δημοσίου.

... Στις 25/7/2006 το Δ.Σ. αποδέχεται την εισήγηση της υπηρεσίας για την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου με την αγορά ομολόγων μεσοπρόθεσμης διάρκειας που ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΑΡΤΙΟΥ Την 1/8/2006 πραγματοποιείται συναλλαγή με τιμή μονάδας 106,75 δηλαδή πάνω του αρτίου, με οφθαλμοφανή παραβίαση της απόφασης του Δ.Σ., που επέβαλλε την αγορά των ομολόγων αυτών σε τιμές κάτω του αρτίου.

Την 31.8.2006 συγκαλείται το Δ.Σ. σε τακτική συνεδρίαση ενημερώνεται επί του «οφέλους» της αναδιάρθρωσης αλλά η ενημέρωση δεν έχει χαρακτήρα εισήγησης προς έγκριση (προφανώς για να μην κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία και αναδειχτεί η παραβίαση της απόφασης του Δ.Σ.) και αποκρύπτεται από το Δ.Σ. η πραγματικότητα της συναλλαγής Η χρονική κλίμακα των ενεργειών απαντά με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό, με απόλυτο, τρόπο στην προσπάθεια διάχυσης, μετατόπισης, σύγχυσης γύρω από τις ευθύνες. Είναι προφανές ότι Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Ταμείου είναι εκ των ων ούκ άνευ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά τις επόμενες ημέρες στην τοποθέτηση Ειδικού Συμβούλου (με τεχνική και νομική εξειδίκευση αντίστοιχη με το θέμα) προκειμένου σε κάθε στάδιο εξέλιξης της υπόθεσης να διαχέεται η πραγματική και ουσιαστική πληροφόρηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα