Πάνω από τα 61 δολ. το αργό για τρίτη ημέρα

Kαθώς εικάζεται ότι η ζήτηση της βενζίνης θα αυξηθεί στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 07:39

ΠΑΝΩ από τα 61 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο για τρίτη ημέρα, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση της βενζίνης θα αυξηθεί καθώς πλησιάζει η περίοδος των οδικών ταξιδιών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Τα συμβόλαια της βενζίνης αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι μηνών χθες, μετά την υποχώρηση της παραγωγής που οδήγησε χαμηλότερα τα αποθέματα. Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη από το φυσιολογικό αυτόν τον χειμώνα, και κυμάνθηκε πλέον των 9,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 2 Μαρτίου, 3,3% υψηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 61,67 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:28 μ.μ, ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές του σημείωσαν άνοδο 2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Χθες, το πετρέλαιο υποχώρησε 18 σεντς, ποσοστό 0,3%, για να κλείσει στα 61,64 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 62,40 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 12:07 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Η βενζίνη για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο 0,28 σεντ, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στο 1,9289 δολ. το γαλόνι στο Nymex στις 12:09 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, μετά την χθεσινή της άνοδο κατά 1,6%.

Οι προμήθειες της βενζίνης υποχώρησαν 4,8%, στα 216,4 εκατ. βαρέλια τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 2 Μαρτίου, αφήνοντας τα αποθέματα 0,6% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ.

Η έκθεση του υπουργείου Ενεργείας στις 7 Μαρτίου έδειξε ότι οι προμήθειες αργού πετρελαίου υποχώρησαν στα 324,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας τα αποθέματα 5,8% υψηλότερα του μέσου όρου πενταετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα