Nikko: Απερρίφθη και από την τέταρτη μέτοχο η προσφορά της Citigroup

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 09:59

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ από τον τέταρτο μεγαλύτερο μέτοχο της Nikko Cordial Corp. η προσφορά της εξαγοράς από την Citigroup Inc., ύψους 10,8 δισ. δολ., η οποία τώρα αντιμετωπίζει την αντίδραση από τους επενδυτές που απαρτίζουν πλέον του 1/4 των μετοχών.

Η Mackenzie Financial Corp., η οποία έχει μερίδιο 5,7% απέρριψε την προσφορά των 1.350 γιέν (11,42 δολ.) ανά μετοχή της Nikko, σύμφωνα μα στέλεχος, το οποίο προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς η πληροφορία δεν έχει κοινοποιηθεί. Η Harris Associates LP, η Orbis Investment Management Ltd. και η Southeastern Asset Management Inc., οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Nikko Cordial, είπαν δημοσίως ότι η προσφορά της Citigroup είναι σημαντικά χαμηλή.

Οι μετοχές της Nikko υποχώρησαν 0,4% φθάνοντας στα 1.404 γιέν η μία στο Τόκυο, κλείνοντας πάνω από την τιμή προσφοράς για τέταρτη ημέρα. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, Taizo Nishimuro, θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους στις 5:30 μ.μ., ώρα Τόκυο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου.

Η Nikko κατέστη στόχος εξαγοράς μετά τις κατηγορίες εναντίον της για λογιστικό σκάνδαλο. Εξι υψηλόβαθμα στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, έφυγαν μετά την ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών στις 18 Δεκεμβρίου ότι η Nikko «μαγείρεψε» τα κέρδη της για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα