Ranbaxy Laboratories: Προς εξαγορά του σκέλους αντιγράφων της Merck KGaA

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 10:16

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά του σκέλους παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων της Merck KGaA, έκανε η Ranbaxy Laboratories Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων της Ινδίας, για να αποκτήσει πρόσβαση στην Ευρώπη, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων του κόσμου.

Η Ranbaxy κατέθεσε χθες την προσφορά της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. Η γερμανική Merck, πουλά το σκέλος, το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το οποίο η Credit Suisse αξιολογεί στα 6 δισ. δολ., για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε επώνυμα φάρμακα και χημικά.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ranbaxy, δισεκατομμυριούχος Malvinder Singh, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από τη Νovartis AG, τη Stada Arzneimittel AG και την Teva Pharmaceutical Industries Ltd. για την απόκτηση του σκέλους. Οι αγορές του Singh πέρυσι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ βοήθησαν στη μείωση του κόστους διανομής και αύξησαν τις πωλήσεις αντιγράφων φαρμάκων.

Το σκέλος της Merck είναι το μεγαλύτερο παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων προς πώληση, από τότε που η Ivax Corp. αγοράστηκε από την Teva προς 7,6 δισ. δολ. πέρυσι. Η δραστηριότητα αντιγράφων φαρμάκων της Merck είχε το 2005 πωλήσεις 1,8 δισ. ευρώ και απασχολεί περίπου 5.000 ανθρώπους.

Οι μετοχές της Ranbaxy υποχώρησαν 1,5%, φθάνοντας στις 318,9 ρουπίες η μία στις 12:38 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 2,7 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 23% από τις 9 Ιανουαρίου όταν ο Singh είπε ότι μπορεί να κάνει προσφορά εξαγοράς, έναντι ανόδου 4,5% του δείκτη Sensitive του Χρηματιστηρίου της Ινδίας, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα