Συνάντηση Μπάιντεν με στελέχη μεγάλων εταιρειών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 15:41
UPD:15:42
REUTERS/EVELYN HOCKSTEIN

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με στελέχη μεγάλων εταιρειών, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, καθώς ο πρόεδρος προωθεί την προσπάθειά του στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ για  ένα νέο κύμα εμβολιασμών.

Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη με τους Μπραντ Σμιθ, πρόεδρο της Microsoft, τον Μπομπ Τσάπεκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney Company, Ρομπ Μπρούερ, διευθύνοντα σύμβουλος της Walgreens Boots Alliance, τον Τιμ Μπόιλ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Columbia Sportswear.

Ο κ. Μπάιντεν θα τονίσει ότι οι επιχειρήσεις που απαίτησαν από το προσωπικό να έχει εμβολιαστεί για την Covid-19 είδαν απότομη αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ο αξιωματούχος. 

Οι καλεσμένοι του κ. Μπάιντεν έκαναν μια σειρά από διαφορετικά βήματα - για παράδειγμα, η Microsoft απαιτεί εμβολιασμό για άτομα που εισέρχονται στα γραφεία της εταιρείας, ενώ ο Walgreens απαιτεί λήψεις για το προσωπικό του γραφείου και εργάζεται για την επέκταση αυτής της εντολής, είπε ο αξιωματούχος.

Ο κ. Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργοδότες να εμβολιαστούν. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Εργασίας θα αναπτύξει έναν κανόνα ασφάλειας στο χώρο εργασίας που θα απαιτεί από τις εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους είτε να απαιτούν εμβολιασμό είτε να προσφέρουν εβδομαδιαίες εξετάσεις. Αυτός ο κανόνας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν είναι σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα