Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού

Διευκρινίσεις υπ. ΠΕΧΩΔΕ για τους εργαζομένους στα διόδια Αφιδνών, Σχηματαρίου και Τραγάνας
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 15:16

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προς κύρωση η υπογραφείσα τον Δεκέμβριο σύμβαση για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού με την μέθοδο της παραχώρησης. Μετά την κύρωση από τη Βουλή αρχίζουν εντός του Μαΐου οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τύχη των εργαζομένων στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) μετά τη μεταβίβαση της ευθύνης της είσπραξης διοδίων, από το ΤΕΟ στον παραχωρησιούχο (δεδομένου ότι στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου περιλαμβάνονται και η λειτουργία και συντήρηση των δρόμων της παραχώρησης έναντι είσπραξης διοδίων). Όπως είπε, οι 126 υπάλληλοι, μόνιμοι αλλά και αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σήμερα στα μεταβιβαζόμενα στον παραχωρησιούχο, διόδια των Αφιδνών, του Σχηματαρίου και της Τραγάνας, μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν ανάμεσα στις παρακάτω τρεις λύσεις:

· Να συνεχίσουν την εργασία τους με τον παραχωρησιούχο, ο οποίος υποχρεούται να προσλάβει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, τουλάχιστον 45 από αυτούς.

· Να μεταταγούν με αίτησή τους, και με το ίδιο ακριβώς εργασιακό καθεστώς και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε κενές ή προσωποπαγείς θέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ.

· Όσοι εξ' αυτών συμπληρώνουν μέχρι την 31.12.2012 δικαίωμα σύνταξης, να συνταξιοδοτηθούν άμεσα με αναγνώριση του πλασματικού χρόνου κύριας και επικουρικής ασφάλισης που απαιτείται για την συνταξιοδότησή τους. Η σύνταξη καταβάλλεται αμέσως στον δικαιούχο όπως επίσης καταβάλλεται και το εφ’ άπαξ χρηματικό επίδομα του αντίστοιχου νόμου.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 χρόνια και η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι 72 μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα