ΥΠΟΙΟ: Δεν υπάρχει περιθώριο για παροχολογία

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 18:32
UPD:18:34

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για γενικευμένη παροχολογία και γενικευμένη χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ ασκώντας κριτική στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις των δικαστικών, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά σε κάθε περίπτωση ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τη δημοσιονομική πειθαρχία. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι καμία επαγγελματική τάξη δεν μπορεί να καθορίζει από μόνη της τους μισθούς της και μάλιστα αναδρομικά. Θα δούμε ποια είναι η επιβάρυνση που προκύπτει από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ανάλογα θα πράξουμε, δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία, ο υπουργός κατέταξε σε αυτές το ασφαλιστικό, είπε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ τόνισε ότι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι η επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού έως το 2012. Αυτό, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, θα επιτευχθεί με τη μείωση κάθε χρόνο από τώρα και στο εξής κατά 0,5% του ελλείμματος ως ποσοστού του ΑΕΠ. Ετσι, όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα έχει και τα περιθώρια να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές προτεραιότητες που έχει θέσει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική για τις αναταράξεις που υπάρχουν στα χρηματιστήρια, είπε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Οι δύο άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα αυτό είναι η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ για την οποία αναμένεται η εισήγηση των συμβούλων, καθώς και η εισαγωγή ποσοστού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο προτεραιότητες θα ξεδιπλωθούν, όπως είπε, αφού προηγουμένως οι δύο εταιρείες παρουσιάσουν τα οικονομικά αποτελέσματά τους για το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα