Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 08:16

* ΕΞΠΡΕΣ: "Πονοκέφαλο 1,5 δισ. ευρώ προκαλεί το Μισθοδικείο. Το υπ. Οικονομίας αναζητεί λύσεις για κάλυψη του κόστους των αναδρομικών των δικαστών".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα φυγής από μετοχές. Μαζικές πωλήσεις στα χρηματιστήρια. Ελπίδες για ανάσχεση της πτώσης δημιουργεί η άνοδος της Wall Street".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τα τρία κλειδιά των αγορών. Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για την κατεύθυνση των διεθνών χρηματιστηρίων".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αστάθεια στις μετοχές με το νέο κύκλο διόρθωσης. Τρίτη ημέρα πτώσης στη Σοφοκλέους, με απώλειες 1,85%".

Γ. Αλογοσκούφης

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου για αυξήσεις των αποδοχών των δικαστικών και διεκδικήσεις αναδρομικών πενταετίας, ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης καλείται να αντιμετωπίσει το σημαντικό αυτό πρόσθετο κόστος, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ερωτηθείς για το πώς θα καλυφθούν τα πρόσθετα κόστη, που απειλούν ευθέως τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι "αναμένει τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και τότε θα δει πώς και με ποιους πόρους θα αντιμετωπίσει το ζήτημα".

Χρηματιστήρια

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο τρόμος επέστρεψε στα διεθνή χρηματιστήρια, "βυθίζοντας" τους δείκτες, εκτός από τη Νέα Υόρκη όπου η Wall Street αντέδρασε θετικά. Η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα διατηρηθούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ τα θέματα-κλειδιά που θα απασχολήσουν τις αγορές βραχυπρόθεσμα είναι οι σημερινές αποφάσεις του ΟΠΕΚ για την αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου, τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 16 Μαρτίου, καθώς και η αυριανή λήξη των συμβολαίων στις αγορές παραγώγων σε Ευρώπη και Αμερική".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα