Bayer: Στα ύψη τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Από την εξαγορά της Schering
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 09:26

ΑΥΞΗΣΗ, αποτέλεσμα της εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της, Schering AG, που αύξησε τις πωλήσεις, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας, Bayer AG.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 311 εκατ. ευρώ (411,2 εκατ. δολ.) από 46 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λεβερκούζεν, προς τους δημοσιογράφους. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Bayer θα ήταν χαμηλότερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 25%, φθάνοντας στα 7,97 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της Bayer οδήγησαν υψηλότερα σκευάσματα για την σκλήρυνση κατά πλάκας και αντισυλληπτικού, τα οποία απέκτησε με την εξαγορά της Schering ύψους 17 δισ. ευρώ, πέρυσι. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Werner Wenning, είπε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν πάλι φέτος.

Η Bayer είπε ότι επιθυμεί να αυξήσει τα EBITDA του σκέλους των ειδών προσωπικής φροντίδας κατά περίπου 27% έως το 2009, υψηλότερα από 25% σύμφωνα με την εταιρεία.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Bayer αύξησε τον αριθμό των θέσεων που σχεδίαζε να περικόψει στο σκέλος προσωπικής φροντίδας, σε συνολικά 6.100 θέσεις εργασίας διεθνώς. Το σκέλος αυτό απασχολεί περίπου 60.000 εργαζομένους.

Η εταιρεία είπε ότι θα δαπανήσει 1 δισ. ευρώ για την ενσωμάτωση της Schering και να αντλήσει 700 εκατ. ευρώ ετησίως από οικονομίες.

Το σκέλος χημικών της Bayer αντιμετώπισε προβλήματα από τις δυσμενείς συνθήκες σε μεγάλες αγορές και την ισχυροποίηση του νομίσματος στη Βραζιλία. Τον Αύγουστο είπε ότι σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας στο εν λόγω σκέλος, με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι μετοχές της Bayer έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,1%, έναντι πτώσης 2,3% του γερμανικού δείκτη DAX. Από τους 31 αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία, 19 εισηγούνται την αγορά της μετοχής, εννέα τη διακράτηση και τρεις εισηγούνται την πώλησή της.

Τα αποτελέσματα του 2005 αναθεωρήθηκαν από την Bayer για να αντικατοπτρίσουν την πώληση των σκελών της H.C. Starck και Wolff Walsrode.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα