Vodafone: Αισιόδοξος ο CEO για υπογραφή συμφωνίας με την Essar

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 09:52

ΣΤΗΝ υπογραφή συμφωνίας με την ινδική συνεργάτιδά της στην κινητή τηλεφωνία, ενδέχεται να προχωρήσει σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc, βγάζοντας τα πιθανά εμπόδια της επέκτασής της σε μία χώρα με 1,1 δισ. κατοίκους.

«Εάν όλα πάνε καλά, ελπίζουμε ότι κάτι θα κάνουμε σε αυτήν την αγορά», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Vodafone, Arun Sarin, στο αεροδρόμιο του Ν. Δελχί. Η βρετανική εταιρεία είπε τον Φεβρουάριο ότι θα καταβάλει 11,1 δισ. δολ. για το 67% της Hutchison Essar, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας. Η Essar Group της Ινδίας, κατέχει το 33%.

Μία συμφωνία με την Essar θα επιτρέψει στην Vodafone να μην ψάξει για νέο συνεργάτη που θα είναι σύμφωνος με τους τοπικοπύς κανονισμούς της ξένης ιδιοκτησίας στην Ινδία, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο. Ο Sarin θα παραχωρήσει σήμερα στις 3 μ.μ. στο Ν. Δελχί, τοπική ώρα, συνέντευξη Τύπου. Η Vodafone δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα της συνέντευξης.

Οι μετοχές της Vodafone υποχώρησαν χθες 2,9% φθάνοντας στις 134 πένες η μία στο Λονδίνο. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο, σημείωσαν άνοδο 15%.

Η Ινδία με περισσότερους από 164 εκατ. συνδρομητές, ξεπέρασε τη Ρωσία και κατέκτησε την τρίτη θέση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας από πλευράς αριθμού συνδρομητών, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της χώρας, στις 13 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα