Atos Origin: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά από δημοσίευμα για την εξαγορά της από την Permira και το hedge-fund Centaurus
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 11:20

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας σημείωσαν οι μετοχές τη δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Γαλλίας, Atos Origin SA, μετά από δημοσίευμα ότι η Permira Holdings και η Centaurus Capital προσέφεραν 4 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολ.) για την απόκτησή της.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 11,70 ευρώ, ποσοστό 30%, φθάνοντας στα 51,25 ευρώ, τη μεγαλύτερη άνοδο τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 1992 και διαπραγματεύθηκαν στα 49,70 ευρώ η μία στις 9:20 π.μ., στο Παρίσι, τοπική ώρα. Η βρετανική Permira και το κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου, Centaurus, προσέφεραν 58 ευρώ ανά μετοχή για την Atos Origin, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Dow Jones, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Πριν από τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές της Atos Origin σε ένα δωδεκάμηνο σημείωσαν απώλειες 35%. Η εταιρεία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι στο σύνολο της χρήσης εμφάνισε ζημίες, μετά την επανεκτίμηση της αξίας των σκελών της στη Βρετανία και την Ιταλία, όπου τα λειτουργικά κέρδη ως ποσοστό επί των πωλήσεων, υποχώρησαν 4,6% πέρυσι, από 7,3% το προηγούμενο έτος.

Η Atos Origin σκέφτεται την προσφορά, ανέφερε το δημοσίευμα στην Dow Jones. Η προσφορά αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι 47% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε πει τον Οκτώβριο του 2006 ότι δεν βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξαγορά, μετά από το δημοσίευμα στην λονδρέζικη εφημερίδα City A.M. ότι η Blackstone Group LP ήταν κοντά στην απόκτηση της εταιρείας προσφέροντας από 51 έως 54 ευρώ ανά μετοχή της.

Οι εκπρόσωποι της Atos Origin, Marie-Tatiana Collombert και Anne de Beaumont δεν επέστρεψαν άμεσα τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν στα γραφεία τους για να σχολιάσουν το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος της Permira, James Wyatt-Tilby, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα