Τράπεζα Αττικής: «Παντελώς ανυπόστατα τα περί κινδύνου λειτουργίας της τράπεζας»

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 11:24
UPD:11:29

«Τα δημοσιεύματα για τον κίνδυνο λειτουργίας της τράπεζας είναι παντελώς ανυπόστατα», τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στη χθεσινή κατάθεση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας, κ. Τρύφωνα Κολλίντζα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της ότι «με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευση της 7ης Μαρτίου 2007, έχει δρομολογηθεί η αύξηση των κεφαλαίων της κατά 150 περίπου εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση της κεφαλαιακής της επάρκειας για την περαιτέρω ανάπτυξή της».

Στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα επισημαίνει επίσης τα εξής:

«Είναι απαραίτητο να υπαχθεί το δευτερεύον επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας στο ΕΤΑΤ, γιατί αυτό θα βελτιώσει βραχυχρόνια τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας, και μεσομακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητά της, προς όφελος των μετόχων, των καταθετών, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της. Σημειώνεται ότι η απόφαση για την αίτηση υπαγωγής του δευτερεύοντος επικουρικού ασφαλιστικού ταμείου των υπαλλήλων της Τράπεζας στο ΕΤΑΤ λήφθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας στις 16-9-2005. Το ΕΤΑΤ έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα τον Μάιο του 2006. Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας αναφέρθηκε στις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. και των ΓΣ των μετόχων για το θέμα, οι οποίες είναι ήδη γνωστές στο ευρύ επενδυτικό κοινό».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής Τρύφων Κολλίντζας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Βουλή προειδοποιώντας ότι αν δεν έχει τακτοποιήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια μέχρι 31/03/2007 (προθεσμία που έχει δοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος) θα κινδυνεύσει ακόμη και με κλείσιμο.

Ο κ. Κολλίντζας τοποθετήθηκε χθες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητεί το ν/σ για την εισοδηματική πολιτική όπου περιλαμβάνεται η διάταξη ένταξης του λογαριασμού ιδιωτικής ασφάλισης των εργαζομένων της τράπεζας στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), χαρακτηρίζοντας «συνταγματική» την εν λόγω ρύθμιση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν δεν εφαρμοστεί η ρύθμιση η Τράπεζα θα μπει σε μεγάλο κίνδυνο με ενδεχόμενο να κλείσει. «Αισθάνομαι πολύ άσχημα να λέω ότι η Τράπεζα κινδυνεύει, έχω όμως μια επιστολή από την Τράπεζα της Ελλάδος που αναφέρει ότι εάν στις 31 Μαρτίου τα εποπτικά μου κεφάλαια δεν είναι πάνω από 10 με 12 εκατ. ευρώ, και μου έχουν δώσει περιθώριο μέχρι 8 εκατ. ευρώ, θα με κλείσουν» ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα