Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να κλείσουν την τρίτη εβδομάδα απωλειών. Οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών σημείωναν τη μεγαλύτερη πτώση καθώς τα επίπεδα της αύξησης των πληρωμών στην Ιαπωνία και ο λιγότερο από το ιδανικό πληθωρισμός στην Αυστραλία, περιόρισαν τις εικοτολογίες ότι οι καταναλωτές θα δαπανήσουν περισσότερα.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, όδευαν να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., της υπ’ αριθμόν ένα δανείστριας της Αυστραλίας συμμετείχαν τα μέγιστα στην πτώση του δείκτη S&P/ASX 200.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hon Hai Precision Industry Co. κινήθηκαν πτωτικά μετά από εκθέσεις στις ΗΠΑ που κατέδειξαν χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 140,93 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες 1,2%, μετά την υποχώρησή του κατά 3,6% τις 10 προηγούμενες ημέρες. Την τελευταία φορά που υποχώρησε επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ήταν τη χρονική περίοδο που έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2006.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στις 16.704,93 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε απώλειες 1,1%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και την Κίνα. Ο δείκτης του τραπεζικού κλάδου, σημείωσε απώλειες 1%, συμμετέχοντας τα μέγιστα στην πτώση του περιφερειακού δείκτη MSCI.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του αργού πετρελαίου κατά 1,1%, φθάνοντας στα 57,55 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 57,52 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα