Volkswagen, Proton Holdings: Σε προχωρημένο στάδιο οι συνομιλίες

Για συνεργασία στη Μαλαισία
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 09:20

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Volkswagen AG με την Proton Holdings Βhd. της Μαλαισίας, σύμφωνα με την πρώτη, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ψάχνει τρόπο για να επεκταθεί στην αγορά της Νοτιο- Ανατολικής Ασίας.

«Οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλά τι θέλουν σε μία τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της Volkswagen, Kevin Rose, σε συνέντευξή του. Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία θα εργαστεί μέχρι την προθεσμία της κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου.

Η Volkswagen έχει δημιουργήσει εργοστάσια παραγωγής στην Ινδία και την Κίνα για να αυξήσει τις πωλήσεις των μοντέλων της Passat και Jetta, στις δύο ταχύτατα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Η Proton που τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες σε τουλάχιστον οκτώ χρόνια, χάνει μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και χρειάζεται νέα τεχνολογία και σχέδια για να ανταγωνιστεί.

Οι μετοχές της Proton σημείωσαν άνοδο έως 1,5% φθάνοντας στα 6,6 ρίνγκιτ και διαπραγματεύθηκαν στα 6,55 ρίνγκιτ στις 11:54 π.μ. στην Κουάλα Λουμπούρ, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,6 δισ. ρίνγκιτ (1 δισ. δολ.). Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 0,8%, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μαλαισίας, αναρριχήθηκε 7,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα