Θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία από τη Moody's

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 09:22

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΥΣ υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ και τη βραδεία, αλλά σταθερή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας μας αντανακλά η πιστοληπτική κατάταξη Α1 του κρατικού χρέους και η θετική προοπτική της Moody's Investors Service στην ετήσια έκθεσή της για την Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη σύγκλιση με τις χώρες της Ε.Ε. Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ γύρω στο 4,2% το 2006 αναμένεται να συνεχιστεί σταθερά μεσοπρόθεσμα χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας», αναφέρει η αντιπρόεδρος της Moody's, Σάρα Μπέρτιν, και συντάκτρια της έκθεσης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μπέρτιν, η Moody's αναμένει πως το ποσοστό χρέους της Ελλάδας θα μειωθεί πιο γρήγορα τώρα που μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις του δημοσίου τομέα έχουν απορροφηθεί από τον προϋπολογισμό.

Επιπλέον, προσέθεσε, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, καθώς η κυβέρνηση κατάφερε επιτυχώς να θέσει υπό τον έλεγχό της τις δαπάνες και να αυξήσει την είσπραξη φόρων.

«Η κυβέρνηση έχει επίσης διορίσει επιτροπή για την παρακολούθηση του συνταξιοδοτικού συστήματος και πιστεύουμε ότι θα δρομολογηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις το 2008», είπε η κ. Μπέρτιν. Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει και τον κίνδυνο που διατρέχει η ανταγωνιστικότητα της χώρας εξαιτίας του διογκώμενου εργασιακού κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα