Μαΐλλης: Κάμψη κερδών - αύξηση κύκλου εργασιών

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 09:44

Σε 371,3 εκ. ευρώ ανήλθαν το 2006 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Μ. Ι. Μαΐλλης έναντι πωλήσεων 361,5 εκ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων αναδιοργάνωσης (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν στα 42,6 εκ. ευρώ έναντι 57,6 εκ. ευρώ κατά το 2005 και τα κέρδη μετά από φόρους στα 2,2 εκ. ευρώ έναντι 12,6 εκ. ευρώ το 2005.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το 2006 ήταν χρονιά βασικών αλλαγών, κυρίως στην οργάνωση πωλήσεων, και προσαρμογής στα νέα ανταγωνιστικά δεδομένα των διεθνών αγορών. Τα γεγονότα αυτά, όπως αναμενόταν, είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα.

Στο δεύτερο εξάμηνο, όπως υπογραμμίζεται, οι διακυμάνσεις των τιμών πρώτων υλών του χάλυβα, η επιβράδυνση στην αμερικάνικη οικονομία και το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο φιλμ, συμπίεσαν τα περιθώρια κέρδους.

Ήδη οι περισσότερες από τις ανωτέρω συνθήκες έχουν αντιστραφεί και στο 1ο τρίμηνο του 2007 υπάρχει σημαντική ανάκαμψη. Βάσει του σχεδίου αναδιοργάνωσης και των επεκτατικών κινήσεων σε ΗΠΑ και Ινδία, οι προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου παραμένουν ισχυρές, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα