Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 09:54
UPD:10:12

Sarros Securities: «Χθες η ελληνική αγορά ακολούθησε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα, αν και αναμένεται αντίθετη κατεύθυνση καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πτωτική κίνηση. Συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή, δημιουργία όπου είναι εφικτό ρευστότητας και αναζήτηση ευκαιριών σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Fortius Finance: «Το ενδιαφέρον σήμερα αναμένεται να εστιασθεί στις εταιρείες που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα του περασμένου έτους αλλά και στην αγορά παραγώγων (λήξη συμβολαίων σε δείκτες και μετοχές σήμερα), καθώς η μετακύλιση θέσεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με την προσφορά και ζήτηση στις δεικτοβαρείς μετοχές να καθορίζει την φορά της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο για το ΓΔ είναι η παραμονή του πάνω από τον απλό ΚΜΟ των 100 ημερών στις 4.440 μονάδες».

Euroxx: «Σημαντική μεταβλητότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Σοφοκλέους με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει σε έντονα θετικό έδαφος κατά την χθεσινή συνεδρίαση αντιδρώντας ανοδικά στην «κακή» συνεδρίαση της Τετάρτης. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 335εκ €. περίπου... Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις για το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά του Χ.Α. θα κινηθεί ανοδικά με ηπιότερους ρυθμούς».

Aspis Securities: «Ανοδικά κινήθηκαν χθες ΗΠΑ και Ευρώπη, παρά το ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ ήταν αρκετά υψηλότερος του αναμενόμενου. Η Ιαπωνία όμως σήμερα κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία. Σημαντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ αναμένονται σήμερα, καθώς δημοσιεύεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Φεβρουαρίου και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του ίδιου μήνα. Οι αναλυτές αναμένουν μια ελαφρά επιτάχυνση του πληθωρισμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής. Πάντως η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές παραμένει και θεωρούμε πιθανό τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη να ξεκινήσουν με αρνητικό πρόσημο σήμερα. Πτωτικά θεωρούμε ότι θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά εταιρικά νέα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα