Accredited Home Lenders: Προς πώληση δανείων 2,7 δισ. δολ.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 10:04

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση 2,7 δισ. δολ. σε δάνεια για του τραπεζίτες που ζητούν μετρητά προκειμένου να καλύψουν τις αθετήσεις και τους κινδύνους, έκλεισε η Accredited Home Lenders Holding Co., η δανείστρια καταναλωτών με χαμηλή φερεγγυότητα, στις ΗΠΑ.

Τα δάνεια θα πουληθούν με «σημαντική έκπτωση» για να ανακουφίσουν από την πίεση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον αγοραστή.

Η πώληση θα έχει προ φόρων έξοδα 150 εκατ. δολ., καθώς η Accredited επιθυμεί να επιβιώσει από τη συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών που ανάγκασες περισσότερους από 20 δανειστές να κλείσουν ή να ζητήσουν βοήθεια. Πτωτικά κινήθηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η αύξηση των αθετήσεων εξόφλησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Χθες οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών δανειοδότησης κατόπιν υποθήκης κινήθηκαν ανοδικά μετά τη συμφωνία της Blackstone Group LP να αγοράσει τη δραστηριότητα δανεισμού για αγορά κατοικιών της PHH Corp. και τη δήλωση της Bear Stearns ότι ενδέχεται να αγοράσει και άλλα τέτοια δάνεια.

Οι μετοχές της Countrywide Financial Corp., της μεγαλύτερης δανείστριας κατόπιν υποθήκης στις ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 3,1%, ενώ της Accredited αναρριχήθηκαν 56% και της New Century Financial Corp. υπερδιπλασιάστηκαν.

Περισσότερες από 20 δανείστριες έκλεισαν ή έψαξαν για αγοραστές από τις αρχές του 2006, καθώς οι αθετήσεις εξόφλησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αναρριχήθηκαν στα ύψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα