«Να είναι προσεκτικοί αυτοί που συντηρούσαν καθεστώς αδιαφάνειας στα αποθεματικά των Ταμείων»

Απάντηση του υπουργού Απασχόλησης στο ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 14:00

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων -και ειδικά για τις υποθέσεις του ΤΕΑΔΥ και της έκδοσης «κρυφού» ομολόγου- απάντησε σήμερα προσερχόμενος στο 33ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης.

«Όσοι επί πολλά χρόνια συντηρούσαν στα θέματα των αποθεματικών των Ταμείων ένα καθεστώς αδιαφάνειας, καλά θα κάνουν να είναι πολλοί προσεκτικοί στο τι λένε και στο τι κάνουν», υπογράμμισε ο υπουργός απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για τις ανωτέρω υποθέσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διασφάλισε την απόλυτη διαφάνεια στα θέματα διαχείρισης της περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών.

Όπως είπε ο κ.Τσιτουρίδης, «στη βάση του πορίσματος που αναμένουμε να μας παραδοθεί και μέσα από μία ευρεία σύσκεψη την προσεχή εβδομάδα θα λάβουμε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες, πέρα από την απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων και τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα».

«Η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα», υπογράμμισε και ανέφερε πως αν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ευθύνες γύρω από τα ζητήματα αυτά, θα βρεθούν και θα αποδοθούν. Η ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας, το οποίο μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, συμπλήρωσε.

«Τα ταμεία δεν "παίζουν" στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την νομοθεσία τα ταμεία μπορούν να επενδύουν μέχρι 23% τις περιουσίας τους στο χρηματιστήριο», δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για να σημειώσει: «Με αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης τα ομόλογα, η αγορά και η πώληση τους, δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο ούτε του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ούτε της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό ακριβώς σταματήσαμε με εγκύκλιο που στείλαμε στα ταμεία την προηγούμενη βδομάδα».

Στην παρατήρηση εξάλλου ότι περίπου 25.000 συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το ΕΚΑΣ, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι το καθεστώς του ΕΚΑΣ θα λήξει μέχρι το 2008 και ακολούθως θα θεσπιστεί κατώτατη αξιοπρεπής -όπως είπε- εθνική σύνταξη, υπολογίζοντας και ενσωματώνοντας και το ΕΚΑΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα