Bank of China: Πλέον του 50% η αύξηση των κερδών

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 11:24

ΚΕΡΔΗ υψηλότερα του 50% ενδέχεται να εμφάνισε το 2006 η Bank of China Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, αποτέλεσμα της πίστωσης φόρων και της ανάπτυξης της οικονομίας. Οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ.

Η τράπεζα, που κατέβαλε λιγότερους φόρους 4,6 δισ. γιουάν (595 εκατ. δολ.) πέρυσι, δεν ανακοίνωσε τα κέρδη της προς το Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Τα καθαρά κέρδη το 2005 ήταν 27,5 δισ. γιουάν, με βάση τα τοπικά λογιστικά πρότυπα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 5,8%, φθάνοντας στα 5,29 γιουάν η μία, τα δεύτερα παρά ποτέ υψηλότερα επίπεδα, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Οι μετοχές της Η, σημείωσαν άνοδο 1,9%, φθάνοντας στα 3,84 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγ.

Χθες, η People's Bank of China αύξησε τα επιτόκια δανεισμού στο 6,39% και τα επιτόκια καταθέσεων ενός έτους στο 2,79% για να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Σήμερα όλες οι τραπεζικές μετοχές της Κίνας, σημείωσαν άνοδο.

Από την 1η Ιουνίου του 2006, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της Bank of China έχουν σημειώσει άνοδο 27%, υστερώντας της ανόδου των μετοχών της Bank of Communications Ltd. και της Industrial & Commercial Bank of China.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα