Clayton Dubilier: 5,5 δισ. δολ. για την εξαγορά της ServiceMaster

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 13:28

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της ServiceMaster Co. αντί ποσού 5,5 δισ. δολ., έκλεισε η Clayton Dubilier & Rice Inc., τέσσερις μήνες αφού η αμερικανική κάτοχος των παρασιτοκτόνων TruGreen ChemLawn και Terminix έθεσε εαυτώ προς πώληση.

Η εταιρεία θα καταβάλλει 15,63 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά για την ServiceMaster, 16% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 16 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ServiceMaster. Η τιμή περιλαμβάνει και το χρέος.

Η ρευστότητα της ServiceMaster και η υστέρηση των μετοχών της, προσήλκυσαν αγοραστές που προτίθενται να δανειστούν κεφάλαια για να αγοράσουν την εταιρεία, μετά να μειώσουν το κόστος και να την πουλήσουν πάλι στο ευρύ κοινό. Η Bain Capital LLC σκέφτηκε επίσης να κάνει μια προσφορά.

Οι μετοχές της ServiceMaster παρέμειναν αμετάβλητες στα 13,47 δολ. η μία την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 3,9 δισ. δολ. Φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 2,7%.

Η ServiceMaster προσέλαβε την Morgan Stanley και την Goldman Sachs Group Inc. ως συμβούλους για τις επιλογές στρατηγικής και είπε στις 28 Νοεμβρίου του 2006 ότι θα σκεφθεί και το ενδεχόμενο πώλησης. Η Bank of America Corp., η Citigroup Inc., η JPMorgan Chase & Co. και η Wachovia Corp., ήταν σύμβουλοι της Clayton Dubilier.

Πέρυσι τα κέρδη της ServiceMaster σημείωσαν αύξηση 3,3%, φθάνοντας στα 186,6 εκατ. δολ., καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3,43 δισ. δολ. Η ρευστότητα της εταιρείας ανήλθε σε 289 εκατ. δολ., από 243 εκατ. δολ. το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα