Κριτική Σαρκοζί για την ένταξη Ελλάδας στην ευρωζώνη

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 17:24
UPD:18:14

Τη δήλωση του υποψήφιου για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ με αλχημεία, έχοντας έλλειμμα 6%, κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το έλλειμμα ήταν παραπάνω. Δεν ήταν καλά πληροφορημένος ο κ. Σαρκοζί», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, προσθέτοντας ότι «αυτά ανήκουν στον παρελθόν».

Σε άλλη ερώτηση περί του ενδεχομένου ο Νικολά Σαρκοζί, εφ' όσον εκλεγεί, να αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως «ανυπόληπτη», ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει πια ανυπόληπτη κυβέρνηση».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας στη Γαλλία, είπε ότι «γνωρίζουμε πώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, γνωρίζουμε πόσο ήταν το έλλειμμα που το είχαν δηλώσει κάτω από το 3% ενώ ήταν κοντά στο 6%». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega o κ. Σαρκοζί επιτέθηκε και στον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, στον οποίο καταλόγισε απόκρυψη του παργματικού ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος. Οπως σημειώνουν αναλυτές, ο κ. Σαρκοζί άσκησε κριτική στον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ για να χτυπήσει την πολιτική που ασκεί η ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα