Hutchison Telecom: Κέρδη για πρώτη φορά από το 2004

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 11:25

ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά από το 2004, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις της στην Ινδία και το Ισραήλ, εμφάνισε η Hutchison Telecommunications International Ltd., η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Li Ka-shing.

Πέρυσι, τα κέρδη της ανήλθαν σε 201 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (26 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 4 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ, από ζημίες 768 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 17 σεντς ανά μετοχή το 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 37% φθάνοντας στα 33,38 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Η Hutchison Telecom, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 525,6 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η πώληση της Hutchison Telecom ύψους 11,1 δισ. δολ. ΗΠΑ του μεριδίου της στην Hutchison Essar τον μήνα που πέρασε, θα αντλήσει κεφάλαια για την επέκτασή της αλλού στην Ασία, παρά τις ζημίες στο πιο κερδοφόρο σκέλος της. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, άρχισε να δραστηριοποιείται στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο και τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ινδονησία, δύο από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας.

Η Hutchison Telecom είπε ότι περιμένει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της 67% στην Hutchison Essar Ltd. στην Vodafone το δεύτερο τρίμηνο. Η Hutchison Telecom απέκτησε 12,7 εκατ. χρήστες το 2006, φθάνοντας συνολικά τα 29,6 εκατ. στα τέλη του έτους, κυρίως από την Hutchison Essar, η οποία πρόσθεσε 11,9 εκατ. συνδρομητές φθάνοντας στα τέλη του έτους να αριθμεί 23,3 εκατ. συνδρομητές.

Η HT Mobile, το σκέλος της Hutchison Telecom στο Βιετνάμ άρχισε να παρέχει υπηρεσίες στις 15 Ιανουαρίου. Η PT Hutchison CP Telecommunications, το σκέλος της στην Ινδονησία, στην οποία η Hutchison Telecom κατέχει το 60%, θα αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες στη χώρα, στα τέλη αυτού του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα