«Ακρόπολις»: Το ΤΑΕΔΥ έχει επιτύχει σημαντικά λογιστικά κέρδη

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 19:33

«Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή ακολούθησε πιστά τη ρητή έγγραφη εντολή (27/7/2006) που έλαβε από το ΤΕΑΔΥ, όπου δεν αναφέρονταν όρια τιμών στα οποία όφειλε να κινηθεί η εταιρεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα. Οι συναλλαγές της 1/8/2006 πραγματοποιήθηκαν στην καλύτερη δυνατή τιμή με βάση τις τιμές που επικρατούσαν στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ομολόγων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου έκδοσης 24/5/2006 και λήξης 20/8/2011 αγοράστηκε μέσω της εξωχρηματιστηριακής αγοράς ομολόγων, στην οποία η χρηματιστηριακή συμμετέχει ως φορέας από το 1997, ενώ οι διακυμάνσεις των τιμών των ομολόγων στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ομολόγων πάντοτε διαφέρουν από τις διακυμάνσεις των τιμών των ομολόγων στην ΗΔΑΤ.

Το συγκεκριμένο ομόλογο διαπραγματευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα -με σημαντικό εύρος διακύμανσης- στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ομολόγων. Εκείνη την περίοδο το εν λόγω ομόλογο προσέγγισε περισσότερες από 20 φορές την τιμή αγοράς του (106,75) και τρεις φορές μέσα σε περίοδο ενός μηνός από την αγορά του σημείωσε τιμή υψηλότερη του 118.

Το ΤΑΕΔΥ δεν έχει υποστεί καμία ζημία, αλλά αντιθέτως έχει επιτύχει σημαντικά λογιστικά κέρδη και θα μπορούσε να έχει επιτύχει πολύ σημαντική απόδοση της τάξεως του 12% σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εάν είχε επιλέξει να το διαθέσει μετά την αγορά του στην ανωτέρω υψηλή τιμή», τονίζονται σε ανακοίνωση της «Ακρόπολις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα