ACS: Απόκτηση μεριδίου 1,26 δισ. ευρώ στην γερμανική Hochtief

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 11:18

ΣΤΗΝ απόκτηση μεριδίου στη γερμανική ανταγωνίστριά της, Hochtief AG, αντί ποσού 1,26 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολ.) προχώρησε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, Actividades de Construccion & Servicios SA, μετά την πώληση του μεριδίου του υπ’ αριθμόν ένα επενδυτή August von Finck, τον Αύγουστο.

Η ACS αγόρασε το 25,08% των μετοχών της Hochtief προς 72 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Custodia Holding AG του Finck. Το ποσόν είναι 35% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας στις 20 Δεκεμβρίου του 2006, την ημέρα που ο von Finck εξέφρασε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να πουλήσει.

Τα κέρδη της Hochtief ενδέχεται να αυξηθούν καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία ανακάμπτει από τη συρρίκνωση μιας δεκαετίας. Η εταιρεία που εδρεύει στο Εσσεν, είναι επίσης ελκυστική για τα σκέλη στο εξωτερικό, την Leighton Holdings Ltd. της Αυστραλίας και την Turner Corp., που εδρεύει στη Ν. Υόρκη.

Οι μετοχές της Hochtief διαπραγματεύθηκαν σήμερα υψηλότερα κατά 1,06 ευρώ, φθάνοντας στα 71,51 ευρώ η μία στις 9:03 π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 4,98 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της ACS σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, στα 44,03 ευρώ η μία. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 15,5 δισ. ευρώ.

Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της Hochtief αναρριχήθηκαν 46% και χθες σημείωσαν άνοδο 4,3% καθώς εικάζετο ότι η ACS ενδέχεται να κάνει προσφορά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιπές μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών της Ευρώπης, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι μετοχές της Vinci SA, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο και της Skanska AB, της τέταρτης μεγαλύτερης, εν μέσω των διαπραγματεύσεων επικείμενης συγχώνευσης.

Ο εκπρόσωπος της Hochtief, Christian Gerhardus, είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα της εμπορικής συναλλαγής και ότι η γερμανική εταιρεία θα εκδώσει σήμερα ανακοίνωση. Ο von Finck πούλησε το τέταρτο του μεριδίου του στην κατασκευαστική εταιρεία, μετά την πρόσληψη της Rothschild & Cie. να βρει αγοραστή στις 7 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα