Cheung Kong: 29% υψηλότερα λειτουργικά κέρδη

Από τις πωλήσεις διαμερισμάτων το 2006 στο Χονγκ Κονγκ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 08:55

ΑΥΞΗΣΗ 29% σημείωσαν πέρυσι τα λειτουργικά κέρδη της Cheung Kong (Holdings) Ltd., της ναυαρχίδας των εταιρειών του δισεκατομμυριούχου Li Ka-shing του Χονγκ Κονγκ, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων ακινήτων.

Τα κέρδη, εξαιρουμένων των φόρων και τα κέρδη των θυγατρικών της, όπως της Hutchison Whampoa Ltd. αυξήθηκαν στα 9,28 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ από 7,22 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο της πόλης. Η εταιρεία είπε ότι τα κέρδη από τις πωλήσεις ακινήτων, αναρριχήθηκαν 69%, φθάνοντας στα 5,58 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η Cheung Kong είπε ότι πούλησε περισσότερα διαμερίσματα στο Χονγκ Κονγκ από οποιαδήποτε άλλη κατασκευαστική εταιρεία πέρυσι, καθώς οι τιμές των πολυτελών κατοικιών, αναρριχήθηκαν στα ύψη. Η εταιρεία αυτόν τον μήνα πούλησε σκέλος του έργου Legend προς περίπου 32.000 δολ. Χονγκ Κονγκ το τετραγωνικό πόδι, ρεκόρ στην Ασία, σύμφωνα με αναπληρωτή διευθυντή του σκέλους πωλήσεων του ομίλου, Francis Wong.

Τα καθαρά κέρδη της Cheung Kong σημείωσαν αύξηση 29%, φθάνοντας στα 18,08 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ το 2006, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 17,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο, φθάνοντας στα 15,3 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 14,4 δισ., και η εταιρεία θα καταβάλλει τελικό μέρισμα 1,74 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή από 1,58 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή τη χρήση του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα