Wal-Mart: Μπόνους 529,8 εκατ. δολ. στους εργαζομένους στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 09:03

ΠΟΣΟΝ 529,8 εκατ. δολ. μπόνους στους 813.759 υπαλλήλους τους, πλήρους και μερικούς απασχόλησης, θα καταβάλλει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc.

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλλει τα μπόνους σε τριμηνιαία αντί σε ετήσια βάση, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι εργαζόμενες στα καταστήματα Wal-Mart και τα Sam Club, θα είναι ανάλογα της επίδοσης των καταστημάτων.

Η Wal-Mart δέχεται επίθεση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των που λένε ότι η εταιρεία πρέπει να αυξήσει τους μισθούς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους υπαλλήλους τους. Οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών γερουσιαστών, υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ, Barack Obama και John Edwards έχουν ασκήσει κριτική για τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία σε εργατικά θέματα.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των 13.400 και πλέον εργαζομένων της, που απασχολούνται στην εταιρεία περισσότερα από 20 χρόνια, δίνοντάς τους επιπλέον μισθό μιας εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα