Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 11:22
UPD:11:23

Εθιμοτυπική επίσκεψη, την πρώτη από μια σειρά επαφών γνωριμίας και ενεργού επικοινωνίας, πραγματοποιεί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Ταμείου, Θανάση Ζηλιασκόπουλο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Πολίτη.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), θα επισκεφθεί αρχικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα έχει επαφές μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, και με τους εργαζόμενους, για να συζητήσουν την πορεία του λιμανιού και τις προοπτικές ανάπτυξής του μέσα από την αξιοποίησή του, η οποία είναι σε εξέλιξη από το Ταμείο.

Οι κύριοι Ζηλιασκόπουλος και Πολίτης θα έχουν επίσης, συναντήσεις με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, και με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Η πρώτη επίσκεψη της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη υπογραμμίζει τη στρατηγική δέσμευση του Ταμείου να προχωρήσει με έντονο βηματισμό την αξιοποίηση σημαντικών υποδομών της χώρας μας, συμβάλλοντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το ΤΑΙΠΕΔ, είναι σημαντική η δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσα από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, καθώς έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, αλλά σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες.

Ο διαγωνισμός 

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του λιμανιού έχουν περάσει τέσσερα σχήματα:

-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

-Κοινοπραξία CAMERON S.A - GOLDAIR CARGO AE - BOLLORE AFRICA LOGISTICS

-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS - EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εχει εκφραστεί έντονο το αμερικανικό ενδιαφέρον, καθώς υπαρχουν σχέδια η περιοχή να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ενεργειακο κόμβο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα