ΟΤΕ: Τι προβλέπει το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 13:02

Τα κυριότερα σημεία του τριετούς επιχειρησιακού του σχεδίου για την περίοδο 2007-2009 παρουσίασε σήμερα ο ΟΤΕ στο Λονδίνο. Κατά την παρουσίαση έγινε ανασκόπηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2006 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).

Τα έσοδα της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας (ΟΤΕ Α.Ε.), κατά τη περίοδο που καλύπτει το Επιχειρησιακό Σχέδιο, αναμένεται να μειώνονται κατά 4% έως 5% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, το σύνολο των λειτουργικών εξόδων αναμένεται να μειωθεί κατά 6% έως 7% ανά έτος.

Ως αποτέλεσμα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ, αναμένεται να αυξάνονται μεταξύ 0,5% έως 1,5% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο που καλύπτει το Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Όσον αφορά στην Cosmote, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Επιχειρησιακό Σχέδιο επιβεβαίωσε τις προοπτικές ανάπτυξης: Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να αυξάνονται περισσότερο από 15% ανά έτος, ως αποτέλεσμα αντίστοιχης αύξησης των εσόδων κατά 18% ανά έτος, γεγονός που αντανακλά την ενσωμάτωση της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Τέλος, δραστηριοποιούμενη σε μία δύσκολη αγορά, τα έσοδα της Romtelecom αναμένεται να μειώνονται κατά 1%-2% ανά έτος μέχρι το 2009, ενώ τα συνολικά λειτουργικά έξοδα να αυξάνονται κατά 1,5%-2,5%. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το περιθώριο EBITDA αναμένεται να συμπιεστεί.

Με αφορμή την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου στην επενδυτική κοινότητα στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης, δήλωσε: «Καθώς τα δεδομένα των αγορών που δραστηριοποιούμαστε μεταβάλλονται συνεχώς, η αναθεώρηση του επιχειρησιακού μας σχεδίου σε ετήσια βάση είναι επιβεβλημένη. Όπως διαφαίνεται, σε κάποιες δραστηριότητες οι προσπάθειές μας έχουν αρχίσει να αποδίδουν, ενώ σε άλλες απαιτείται περαιτέρω εντατικοποίηση των προσπαθειών μας. Σε κάθε περίπτωση, ο βαθμός ετοιμότητάς μας θα «δοκιμαστεί» τη χρονιά που διανύουμε, καθώς μας επιφυλάσσει σημαντικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα