Αλλαγή του τρόπου διορισμού των διοικήσεων στα Ταμεία

Κ.Καραμανλής: «Ο διαχειριστικός έλεγχος στα Ταμεία δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά»
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 13:10
UPD:13:20

Ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση του Ασφαλιστικού Ταμείου των Δημόσιων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας πως σε αντίθεση με την αδράνεια του παρελθόντος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτούργησαν και λειτουργούν. «Σήμερα -σημείωσε- είναι η ίδια η κυβέρνηση, είναι οι επίσημες Αρχές, που αντιμετωπίζουν, αποκαλύπτουν και παραπέμπουν, οτιδήποτε δημιουργεί υπόνοιες για βλάβη του δημόσιου συμφέροντος. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση του ΤΕΑΔΥ».

Οπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντόπισε και αποκάλυψε την υπόθεση, διατάχθηκε αμέσως διαχειριστικός έλεγχος, εκδόθηκε σχετικό πόρισμα και ζητήθηκε η παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, στο Ανώτατο Επίπεδο.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ.Καραμανλής, αποφασίστηκε η άμεση ολοκλήρωση του σχεδίου, που -όπως σημείωσε- ήδη ετοιμαζόταν, για ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο στη διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων. Επιπρόσθετα προωθούνται άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα και περιορισμοί στη διαχείριση των κινητών αξιών των Ασφαλιστικών Οργανισμών, ενώ ξεκινά πλήρης και σε βάθος διαχειριστικός έλεγχος των επενδύσεων των Ταμείων - έλεγχος που, όπως υπογράμμισε δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και αλλαγές στον τρόπο διορισμού των προεδρείων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων, τα οποία, όπως είπε, εφεξής θα εγκρίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. «Διασφαλίζεται, έτσι, ότι τα πρόσωπα που θα χειρίζονται τα οικονομικά των Ταμείων θα έχουν και τη γνώση και την απαιτούμενη πείρα. Μπαίνει οριστικά τέλος στις πρακτικές που ακολουθήθηκαν για πολλές δεκαετίες. Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι και θα είναι και θα αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για την αποδοτικότερη διαχείριση των χρημάτων τους», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε:

«Αποδεικνύουμε στην πράξη τη δεδηλωμένη βούλησή μας για διαφάνεια παντού. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η εποχή που τα πάντα αποκρύπτονταν και συγκαλύπτονταν, έχει περάσει οριστικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα