Τέταρτη ημέρα ανόδου για το αργό

Kαθώς αυξάνεται η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τέταρτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι η μεγαλύτερη ζήτηση, ενδέχεται να ωθήσει την κατανάλωση βενζίνης σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε ότι ζήτηση δεν θα μειωθεί φέτος στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο,. Εκθεση του υπουργείου Ενεργείας έδειξε ότι την περασμένη εβδομάδα η ζήτηση της βενζίνης αναρριχήθηκε 9,24 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα υψηλότερα επίπεδα φέτος και 2,1% σε σύγκριση με πέρυσι, βάσει του μέσου όρου τεσσάρων εβδομάδων. Τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου σημείωσε άνοδο έως 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 61,99 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:25 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρη, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 61,78 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια αυξήθηκαν χθες 2,08 δολ., ποσοστό 3,5%, φθάνοντας χθες στα 61,69 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου. Οι τιμές έχουν σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση σε σύγκριση με πέρυσι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσαν άνοδο έως 23 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 62,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 12:24 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 62,65 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα