Σερβία: Προχωρά ο «πανευρωπαϊκός πετρελαιαγωγός»

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 15:10

Ο υφυπουργός ενέργειας και εξόρυξης της Σερβίας, κ. Slobodan Sokolovic δήλωσε πως οι υπουργοί ενέργειας της Σερβίας, Ρουμανίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Ιταλίας πρόκειται να υπογράψουν στις 3 Απριλίου στο Ζάγκρεμπ διακήρυξη για την υποστήριξη του έργου κατασκευής του επονομαζόμενου «πανευρωπαϊκού πετρελαιαγωγού» (Ρουμανία – Ιταλία).

Η σημασία της διακήρυξης έγκειται στο γεγονός πως μετά από τρία ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων οι κυβερνήσεις των πέντε κρατών εισήλθαν στην τελική φάση με αποτέλεσμα την περαιτέρω εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη διαμόρφωση των συνθηκών που είναι απαραίτητες για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου, επεσήμανε ο κ. Sokolovic προσθέτοντας πως βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του αγωγού προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μετά από το 2012.

Τη διακήρυξη θα υπογράψει και ο υπουργός ενέργειας της Σλοβενίας, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν ο αγωγός θα διέρχεται από το έδαφός της. Ωστόσο, η κατασκευή του αγωγού δεν επηρεάζεται από την συγκεκριμένη απόφαση διευκρίνισε ο κ. Sokolovic. Την υπογραφή της διακήρυξης θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών συμφωνιών (στις οποίες θα ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων μερών) και η σύσταση της εταιρείας ανάπτυξης του έργου, κατέληξε ο κ. Sokolovic.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα